از گذشته‌های دور یکی از رسوم مردم ایران این بوده است که به شکرانهٔ برداشت محصول کشاورزی که در طول سال کشت می‌شود، جشن‌هایی را برگزار می‌کنند. این جشن‌ها هرسالهٔ با حضور مردم در استان‌های گوناگون انجام می‌شود. این رسم کهن و دینی به پاس و شکرگزاری کشاورزان و شالیکاران از آفریدگار طبیعت به سبب جمع‌آوری محصول، افزایش برکت و صرف آن در راه خیر و آبادانی بوده که در گاه‌شمار این منطقه از ایران نیز به ثبت رسیده است. این جشن‌ها نمادی از قدرشناسی، دوستی و همکاری مردم و وسیله‌­ای جهت حفظ و احیای سنت‌های دیرینه و فرهنگ بومی است.
در این راستا: همایش آیین شکرانه‌ی برداشت کیوی در تاریخ پنج‌شنبه ۱۴۰۲/۹/۹ در استان گیلان، شهرستان تالش، شهر هشتبر، ورزشگاه پوریای ولی (قلعه‌ی عقاب‌ها) برگزار شد. همکاران ما در شرکت امکا‌ن‌پذیر پارس نیز با مشارکت در این همایش ارزشمند؛ محصولات تکنولوژی ®EM برای کشاورزی پایدار و همچنین محصولات کودی دیگر خود با برند «امکان‌پاور®» را در دید کشاورزان و مهندسین شرکت‌کنندگان قرار دادند.
کیوی گیاهی است از گروه گیاهان گلدار دولپه‌ای‌های تک لپه‌ای در راسته خلنگ‌سانان و رده کیویان. این گیاه بالا رونده برگ ریز بوده و تا ۷.۵ متر رشد می‌کند. کیوی بومی جنوب چین و میوهٔ ملی جمهوری خلق چین است.
در ابتدا، یک گیاه بومی در جنوب چین بود. سپس، در ابتدای قرن بیستم به نیوزیلند برده شده و در آن‌جا به صورت تجاری کشت شد. نام این گیاه از نام گونه‌ای پرنده زیبا گرفته شده که در نیوزیلند پرنده ملی بود و در دهه شصت میلادی به این میوه داده شد(پرنده کیوی).

پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفته‌ای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است. این روش از متداول‌ترین روش‌های کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص در کشور چین است. کشور چین یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادرکننده نهال پیوندی این میوه است.
در ایران، در سال ۱۳۴۷ خورشیدی، نخستین نهال کیوی در روستای سر فقیه آباد بخش نشتارود شهرستان تنکابن مازندران به همت زنده یاد دکتر محمد امین البرزی و با آرزوی ارزانی و در دسترس بودن مردم ایران از فرانسه وارد و کاشته‌شد. در ایران، در حال حاضر این میوه در سه استان گیلان، مازندران و گلستان در حاشیه دریای کاسپین کشت می‌شود و هرساله بر سطح کشت آن افزوده می‌شود. امروزه، میوهٔ کیوی یکی از محصولات صادراتی ایران محسوب می‌شود.

بنابر گزارش خبرگزاری ایسنا در سال ۱۳۹۱ خورشیدی، استان مازندران (تنکابن و نشتارود) با تولید سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن کیوی، قطب تولید این میوه در ایران شناخته شد. در سال ۱۳۹۱ خورشیدی، استان گیلان (طالش و حومه) با تولید سالانه بیش از ۷۰ هزار تن کیوی دومین استان تولیدکننده این محصول شناخته شد. به گزارش جهاد کشاورزی شهرستان تالش در سال ۱۳۹۴ خورشیدی، از دو هزار و دویست پنجاه هزار هکتار باغ زیر کشت، ۶۳ هزار تن محصول کیوی هایوارد طلایی برداشت شد.






دسته‌ها: ای ام ـ ورکشاپ

Admin

شرکت امکان پذیر پارس