در این سایت کمپوست سازی که در منطقه آهنگری، نورآباد ممسنی واقع شده، توسط اداره کشاورزی نورآباد ممسنی بیش از ۸۰ تن کود حیوانی به همراه ۵ تن ذرت چاپر شده ترکیب و با توصیه کارشناسان شرکت امکان پذیر پارس برای هر تن کود دامی به میزان ۵ لیتر ای ام اسپری انجام گرفت. روش استفاده بدین صورت بود که در هر مخزن ۴۰۰ لیتری ۴ گالن بیست لیتری «ای ام» ریخته و بر روی کود محلول پاشی گردید.

در این روش بهینه خیل عظیم میکروبی موجود در محلول ای ام (EM) کودهای دامی را در فرآیندی سریع و حافظ محیط زیست به کودی مغذی تبدیل می کنند، چرا که فرآیندهای سنتی ناکارآمد و برای گیاه و محیط زیست مضر است.

فرآیند کمپوست با این روش حدود ۳۰ تا ۴۵ روز طول کشیده و راهی کم هزینه تر، سبزتر و پاکتر از روش های مرسوم کمپوست سازی است.
با اجازه دادن به فرآیندهای ارگانیک و فعالیت های میکروارگانیسم های موثر و مفید موجود در محلول ای ام (EM) که شامل سه خانواده باکتری های اسید لاکتیک، باکتری های فتوسنتز کننده و مخمرها بوده و بیش از یک میلیون در هر میلی لیتر است؛ برای تبدیل کودهای خام دامی و ضایعات کشاورزی به یک کود و خاک مفید، ضمن غنی سازی زمین مزرعه به تقویت روابط خود با چرخه‌های طبیعی کمک می‌کنیم.

استفاده در عرصه ای وسیع تر از کمپوست در تقویت خاک مزارع، برای کشور ما که مواد آلی خاک پایین و مدام درگیر فرسایش بادی و آبی است بسیار مفید خواهد بود.

تبدیل ارگانیک به شکل بی هوازی اتفاق می‌افتد که ماژولار و قابل استفاده مجدد است. در این روش به ازاء هر متر مکعب ۵ لیتر ای ام رقیق شده با آب به نسبت ۱ به ۱۰ بر روی کپه کودهای دامی محلول پاشی شده و به هم زده می‌شوند و با کشیدن پلاستیک روی آن عمل تخمیر را آغاز و محیط مناسبی را برای فعالیت میکروب‌های طبیعی و باکتری‌های مفید ایجاد می‌کنند. پس از گذشت حدود ۳۰ تا ۴۵ روز، کود دامی و مواد آلی موجود در کپه کاملاً تجزیه شده و تبدیل به کود یا خاکی می‌شود که می‌تواند برای رشد گیاهان و درختان استفاده شود.

کمپوست یا پوسال پسماندهای آلی تجزیه‌شده و نسبتاً پایدار حاصل فرآیند پوسش هستند و پوسش یا کمپوست کردن عمل پوساندن و تجزیه بقایای گیاهی، حیوانی یا زباله‌های آشپزخانه یا شهری همچنین لجن فاضلاب است که تحت شرایط خاص و روش‌های گوناگون انجام می‌گیرد.

این عمل شاید کهن‌ترین روش بازیافت باشد. مواد آلی موجود در توده مصرفی برای کمپوست از ضایعات کشاورزی، مواد خوراکی و زباله‌هایی است که از راه تجزیه هوازی و بی‌هوازی به خاک سیاه غنی تبدیل می‌شوند که به عنوان کود در کشاورزی مصرف می‌شود. فرایند کمپوست بسیار ساده است و به‌دست افراد با تجربه در خانه‌های خود، کشاورزان در زمین‌های شان و به شکل صنعتی نیز انجام می‌شود. کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیکی میکرورگانیسم‌هایی است که توانایی شکستن مولکول‌های درشت مواد آلی را دارا هستند. و این میکروارگانیسم های موثر به وفور در محلول ای ام (EM) موجود می باشند.

این کود که از پسماندهای کشاورزی، خانگی و خوراکی تولید می‌شود یکی از عالی‌ترین کودها برای مصارف کشاورزی به‌شمار می‌رود و تولیدکنندگان گل و گیاه نیز امکان بهره‌گیری از این کود را دارند. منیزیوم و فسفات موجود در این کود سبب آبرفتی شدن خاک‌های کشاورزی و جذب سریع تر مواد مغذی درون خاک می‌شود. کمپوست، خاک بسیار غنی و مورد استفاده است که در مکان‌هایی همچون در باغ‌ها، محوطه سازی، باغداری، و کشاورزی به عنوان کود بکار می‌روند.

کمپوست به عنوان یک آفت کش طبیعی برای خاک نیز هست. در خاک پوسال اکوسیستم‌ها برای کنترل فرسایش، زمین و جریان بهسازی خاک، ساخت و ساز تالاب، و به عنوان پوشش دفن زباله بسیار مفید است.

دسته‌ها: کمپوست در مزرعه

Admin

شرکت امکان پذیر پارس